Ari Lehtirannan tunnistaa tv-mainoksesta moni kanssakulkija – Yksi mies myös soitti ja kyseli, olisiko hyvä ottaa VitaeProta yksi vai kaksi pilleriä päivässä. Ihmettelin, mistä hän oli mahtanut numeroni kaivaa, Ari nauraa. Hänen elämäänsä tuoreimpana tullut liikuntalaji on padel. Kuva: Paavo Savela

Vihtiläinen Ari Lehtiranta, 72, on monelle televisiosta tuttu mainoskasvo.

– VitaePro-lisäravinteen mainos, jossa minä olen mukana, pyörii taas televisiossa. Lähes joka päivä saan jutella asiasta. Minä olen vähän hiljainen ihminen ja on ihan mukavaa jutella ihmisten kanssa, Ari hymyilee.

Mainoksessa Ari pelaa aurinkoisella kentällä frisbeegolfia ja juttelee: kertoo olevansa kiitollinen, että kroppa on pysynyt niin hyvässä kunnossa, että taipuu moneen erilaiseen harrastukseen. Vaikka takana on fyysinen työ talonrakentajana rakennuksilla. Ari päätyi mainokseen sattumalta. Hän päätti pitää pienen tauon VitaePron käytössä ja lopetti tilauksensa.

– Sieltäpä soitettiin, että miksi lopetin. Aloimme jutella minun historiastani ja urheilutaustastani. Asiakaspalvelijan mielestä tarinani kuulosti niin mielenkiintoiselta, että hän kysyi saako siitä kertoa markkinointitiimille. Se sopi minulle.

Kuvaa edestä ja takaa

Mainos kuvattiin Talin frisbeegolf-kentällä Helsingissä.

– Se oli hieno kokemus, kun en ollut koskaan ollut mukana sellaisessa touhussa. 4-5 tuntia siinä meni. Minulla oli kaksi omaa pelikaveria ja kiersimme rataa. Vajaan kymmenen hengen kuvaustiimi siinä touhusi. Kuvaa otettiin edestä ja takaa. Dronekin pyöri ympärillämme.

– Henkilöhaastattelukin tehtiin. Porukka oli niin mukava, ettei minua jännittänyt ollenkaan, mutta vuorosanat eivät vaan meinanneet asettua oikeaan järjestykseen, Ari muistelee nauraen.

Mainos tehtiin vuonna 2018.

– Mainos on välillä lepäämässä ja sitten se otetaan taas esitykseen. Mainoksia pyöritetään myös eri maissa. En tiedä, tekstitetäänkö minun puheeni muualla vai dubataanko sen päälle toinen ääni.

Arille on maksettu korvaus kuvauksiin käytetystä ajasta sekä oikeuksista käyttää mainosta. On sovittu, ettei korvauksen suuruudesta puhuta.

Ari on käyttänyt VitaeProta vuodesta 2010 saakka.

– Olen todennut sen hyväksi, jaksoin hyvin töissä reilusti kuusikymppiseksi. Jäsenet pysyivät raskaasta työstä huolimatta hyvässä kunnossa. Vaikka vammojakin oli, erityisesti kummassakin olkapäässä. Ehkä VitaePron ansiosta pystyin tekemään fyysisesti raskasta työtä vammoista huolimatta.

Ari jäi eläkkeelle 2012.

Lue lisää Hyvä Elämän numerosta 7/2022!