Työelämässä aktiivisesti edelleen

Helsinkiläisen valaisinyritys Innojok Oy:n myyntipäällikkö ja kenttäedustaja, 72-vuotias Pentti Toivonen on toiminut 50 vuotta valaisinalalla eikä suunnittele eläkkeelle jäämistä.

– Olen toiminut yrittäjänä vuodesta 1977 asti ja myyntityö on minulle kaikki kaikessa. Olen välillä miettinyt eläkkeelle siirtymistä, mutta todennut, etten halua jäädä pois työelämästä.

– Valaisinalan työn ohella olen ollut mukana rakentamassa taloja, kesämökkejä ja hallirakennuksia omaan käyttöön, vuokrattavaksi ja myyntiin.

Vantaan Korsossa syntynyt ja asunut monitoimimies on asunut viimeiset 30 vuotta Turussa, ja tekee sieltä käsin myyntireissuja ympäri Suomea.

– Jäin yrittäjäeläkkeelle vuonna 2012. Hetken aikaa eläkkeellä oleminen tuntui mukavalta, mutta sitten tapasin Jukka Jokiniemen, valaisinfirman Innojokin omistajan. Tulimme hyvin juttuun ja siitä lähti työurani uudelleen liikkeelle.

Puhuimme aluksi parin-kolmen vuoden pestistä, mutta nyt on jo vierähtänyt kahdeksan vuotta uudessa työelämässä. Tämä on minulle sopivaa vapaata työtä, jossa voin olla oman itseni herra, vaikka olenkin toisen palveluksessa, sanoo Toivonen.

– Työpaikassa on hyvä henki, työn tekeminen on hauskaa ja tapaan aina mukavia, eri ikäisiä ihmisiä.

– Koen olevani tervetullut kaikissa käymissäni paikoissa. Ilman mukavia asiakkaita ja työkavereita elämä olisi paljon yksitoikkoisempaa.

Saan eläkettä, mutta olen myös tässä työssä tulosvastuullisessa asemassa, kertoo Toivonen.

Lue lisää Senioriterveyden numerosta 2/2021!

 

Pentti Toivonen

50 vuotta valaisinalalla toiminut Innojok Oy:n myyntipäällikkö ja kenttäedustaja Pentti Toivonen ei suunnittele eläkkeelle jäämistä, sillä virtaa riittää!