Yrittäjä Timo Huikkala, 60, tuntee kuusikymppisenä olevansa ihan sama ihminen kuin nuorenakin: kaikesta kiinnostunut, helposti innostuva, ja edelleen monessa mukana.

– En tunne itseäni vanhaksi, enkä ole mielestäni vanhetessani muuttunut mitenkään. En tiedä, tuntevatko muut varttuneemmat näin, Huikkala sanoo.

Parikymppisenä Huikkala ajatteli, että 60-vuotias on jo tosi vanha, mutta oma ikä on muuttanut ajattelua tässä kohtaa.

– Ei minusta ikää edes kannata turhaan miettiä, tai pohtia sitä, mitä tulevaisuus tuo. Jos tulee sairauksia tai muuta, niin niiden kanssa sitten eletään.

Huikkalalla on paljon töitä ja usein melkoista kiirettä. Kiire ei Huikkalaa kuitenkaan hirveästi häiritse –  yrittäjä on siihen tottunut. On taottava silloin, kun rauta on kuumaa.

Aseharrastuksesta tuli myös työ

Yrittäjyys ei ollut Huikkalalle itsestäänselvä päämäärä, mutta elämä vei niin, että siitä tuli oikea valinta.

– Minä olen niitä kaiken muun keskeyttäneitä, joilla ei muuta tutkintoa ole kuin keskikoulun päättötodistus, Huikkala nauraa. Työelämässä hän on ollut 17-vuotiaasta saakka.

Huikkala oli Virroilla töissä aseliikkeessä, ja Turussa aseliikkeen hoitajana. Hän on myös työskennellyt Ase & Erä -lehdessä niin ilmoitusmyynnin parissa kuin toimittajanakin. Oman yrityksen, Asetalo Oy:n, hän perusti Virroille vuonna 1985.

Yritys on täyden palvelun asetalo, joka palvelee suomalaisia metsästäjiä, aseharrastajia ja viranomaisia. Nykyisin se on yksi maan suurimmista aseliikkeistä ja alan maahantuojista.

– Tänä päivänä pitäisi olla paljon koulutusta kaikkeen, mutta minun kohdallani työ on aina opettanut tekijäänsä ja siinä ammattitaito on karttunut.

– Mutta omille lapsille olen aina sanonut, että lukekaa niin paljon, ettei ole pakko ruveta yrittäjäksi, Huikkala nauraa.

Yrittäjyys ei aina ole helpoin tapa hankkia toimeentuloaan, vaikka se monin tavoin antoisaa onkin.

– Asekauppa on vielä alana aika hankala, koska tässä ei riitä, että miehellä on vaimolta lupa harrastukseen. Kaikilla meidän asiakkaillamme pitää olla viranomaisen lupa ostamiseen. Kun kaikki on luvanvaraista, se tuottaa yrittäjälle paljon paperityötä.

Lue lisää Hyvä Elämä -lehden numerosta 7/2022!

20220810 152611

Ampuma-harrastus johdatti aikanaan Timo Huikkalan myös asekauppaan töihin ja sittemmin yrittäjäksi. Kuva: Timo Huikkalan kotialbumi