Chrisse Bäckström
Chrisse Bäckström kertoo taistelleensa tiensä laserhoitajaksi ja sanoo olleensa itsekin alkuun skeptinen. - Oli vaikea saada ihmisiä uskomaan laserhoidon tehoon, vaikka siitä oli jo tehty tuhansia tutkimuksia ja todistettua näyttöä sen parantavasta tehosta oli paljon.

Hoitomenetelmä sekä kroonisiin että akuutteihin vaivoihin

Laser on valonlähde, joka tuottaa voimakasta valoa, ja riippuen aallonpituudesta valo tunkeutuu ihokudokseen joko syvälle tai pinnallisesti. Jokaisessa laserissa on ainoastaan yksi määrätty aallonpituus verrattuna tavalliseen valoon, jossa on monta eri aallonpituutta. Lasersäde tunkeutuu syvälle kudokseen stimuloiden solujen omia mekanismeja ja parantaen mitokondrioiden aktiivisuutta. Lääketieteellisessä kirjallisuudessa laserhoidoista on julkaistu yli 5 000 tutkimusta yli 80 maassa.

Inkoolainen Chrisse Bäckström on yksi Suomen johtavista laserhoitoasiantuntijoista. Hän käyttää laseria lääketieteellisessä hoitomuodossa. Hän on opiskellut sairaanhoitajaksi ja työskennellyt vanhusten parissa.

Noin kaksikymmentä vuotta sitten Bäckström jatkoi vielä opintojaan kirurgiseksi sairaanhoitajaksi ja sai työpaikan Laserklinikalta Helsingistä.

Siellä hän tutustui ensimmäisen kerran laserhoitoon.

– Eräänä päivänä potilaaksi tuli nainen, jolla oli iso haava jalassa. Koska hoidoista huolimatta haava ei meinannut millään parantua, otettiin kaapista käyttöön iso laserkone, jolla haava hoidettiin, Bäckström muistelee.

Hän kertoo, miten hän ihmetteli laserhoidon tehoa kiinnostuneena ja seurasi haavan parantumista.

– Paraneminenhan ei ollut taikatemppu, vaan todellakin laser paransi haavan nopeasti, eikä kukaan oikein siihen aikaan tiennyt miten. Mieleeni tulivat silloin vanhukset hoivakodissa, joilla oli huonosti paranevia haavoja, kuten makuuhaavoja. Ajattelin että miten mahtava juttu tuo laite olisi siellä.

Lue lisää Senioriterveyden numerosta 3/2021!