The Sixties Blondies on juuri juhlinut kymmenvuotistaipalettaan. – Musiikki on kiva yhteinen huvi ja harrastus. Olemme kaikki bändiläiset eläkkeellä ja voimme tehdä, mitä huvittaa työrupeamamme jälkeen, summaa Eeva-Leena Pokela (kuvassa vasemmalla). Kuva: The Sixties Blondies

The Sixties Blondies tarjoilee nostalgiaa

Riemukkaassa bilebändissä laulavat monipuoliset musiikin ammattilaiset Eeva-Leena Pokela, Irma Tapio ja Kati Borg-Penttilä.

Nostalginen The Sixties Blondies on yksi jäsenbändi Back to the Sixties-yhdistyksessä, johon kuuluu 12 tuttua bändiä jo 60-luvulta. Yhdistyksen tehtävänä on ylläpitää ja tuoda esille 60-luvun musiikkia.

– Olin ollut mukana Back to the Sixties-yhdistyksessä kymmenen vuotta. Lauloin taustoja Jormas ja Jim and The Beatmakers bändeissä sekä Sixties Singers-kuorossa, kertoo Irma Tapio.

– Yhdistyksessä ei ollut noiden vuosien aikana ainoatakaan tyttöbändiä. Puhuin aiheesta Katille, joka lauloi silloin vielä Ernoksessa ja kuorossa. Näin polkaisimme pystyyn tyttöbändin, joka on keikkaillut nyt jo toistakymmentä vuotta.

– Minua pyydettiin bändiin mukaan vuonna 2012 ja suostuin oitis sen kummemmin miettimättä, sillä tunsin Irman ja Katin entuudestaan, muistelee Eva-Leena Pokela.

– Minun ja Katin äidit olivat hyviä ystäviä ja opiskelutovereita. Kyläilimme puolin ja toisin 50-60-lukujen paikkeilla.

– Irman tapasin jo 60-luvulla, kun hän lauloi Pirkan neidot-yhtyeessä, jota ihailin kovasti. Lisäksi olimme 70-luvulla Helsingin Kaupunginteatterissa ja hoidin tuolloin myös muutaman kerran Irman lapsia.

– 60-luvun bändit olivat aikoinaan vain poikien juttu. Vaikka amerikkalainen tyttöbändimusiikki oli todella suosittua, sitä ei kuitenkaan esittänyt Suomessa kukaan. The Sixties Blondies perustettiin tähän tarpeeseen, kiteyttää Kati Borg-Penttilä.

The Sixties Blondies hurmaa keikoillaan vauhdikkaalla tunnelmalla ja iloisella energialla. Kolmen naisen ryhmä selvästi nauttii tekemisestään, pitää hauskaa ja tarjoilee samaa bilemenoa yleisölleen.

Suomen vanhin lapsitähti

Omien sanojensa mukaan Suomen vanhin lapsitähti Eeva-Leena Pokela (68) oli 60-luvun alussa tunnettu lapsitähti. Pokelan musiikkiperheen kasvatista kehkeytyi monipuolinen ammattimuusikko ja musiikkikasvattaja.

Hän on soittanut ja laulanut lukuisissa kuoroissa, erilaisissa kokoonpanoissa ja solistina niin levyillä kuin teattereissa sekä lastenmusiikin alalla. Hän on lisäksi julkaissut musiikin oppikirjoja, radio- ja tv-ohjelmista puhumattakaan.

Elämäntyönsä Pokela teki Taideyliopisto Sibelius-Akatemiassa, josta hän jäi eläkkeelle professorina.

– Estradilla pyrimme hoitamaan hommat ilolla ja kunnioituksella yleisöä kohtaan. Mutta lavan takana sattuu kaikenlaisia kommelluksia, nauraa Pokela.

– Olemme yhdessä muutenkin, vietämme perheidemme kanssa juhlia sekä harrastamme hauskanpitoa yhdessä ja aikalailla lauluksihan se menee. Yhdessä laulaminen The Sixties Blondies-yhtyeessä on se liima, joka sitoo meidät toisiimme. Kolmiääninen stemmalaulu on yhteinen intohimomme ja siinä riittää hiomista.

– Tässä bändissä musiikki on kiva yhteinen huvi ja harrastus! Olemme eläkkeellä kaikki ja voimme tehdä, mitä huvittaa työrupeamamme jälkeen. Muuten pidän itseni kunnossa ennen kaikkea liikunnalla ja kohtuullisen hyvillä elämäntavoilla, summaa Pokela.

Lue lisää Hyvä Elämä -lehden numerosta 4/2023!