– Tein melkoisen kvanttihypyn, kun muutin 65-vuotiaana ensimmäistä kertaa elämässäni asumaan yksin, rakkausvalmentaja Kaija Wittenberg pohdiskelee. Kuva: Kaija Wittenbergin kotialbumi

Itsetuntemus ja rakastamisen taito ja niiden tuominen käytännön elämään on ollut Kaija Wittenbergin, 65,  elämäntehtävä kohta 35 vuotta. Sille tielle hän astui odottaessaan esikoistytärtään. Itseään hän kuvaa kosketusterapeutiksi ja rakkausvalmentajaksi.

Rosenterapeutiksi Kaija valmistui vähän ennen millenniumia. Hänellä on aina ollut vahvoja henkisiä opettajia sekä suomalaisia että ulkomaalaisia. Tällä hetkellä Kaija seuraa espanjalaisen Ana Oteron toimintaa.

– Äitini ei antanut minulle montaa elämänohjetta. Yhden tärkeän hän kuitenkin antoi. Hän kehotti minua pitämään huolta siitä, että minulla on aina henkinen opettaja, jonka tunnistan olevan itseäni edellä ja joka pystyy sen vuoksi opastamaan minua, kertoo Kaija.

Vihantiin oululainen Kaija muutti menneenä kesänä. Sinne on syntynyt Valon-tila, jossa Kaija tekee hoitoja, ohjaa retriittejä ja naisten kehityspiirejä sekä verkkokursseja.

– Tässä ajassa koen olevani yhä vahvemmin palvelemassa ja ohjaamassa ihmisiä, jotta meissä kaikissa oleva rakkaus vahvistuu ja laajenee. 

– Rakastaminen on se taito, jota me olemme tulleet tänne sieluina oppimaan. Oppiminen on muutosta. Kun ihminen oppii rakastamaan itseään, hän osaa rakastaa myös muita, Kaija sanoo.

Hän näkee, että meissä tapahtuu muutosta luonnollisella tavalla koko ajan oppisen ja oivaltamisen myötä, esimerkiksi niin, että yksi sanoo jotakin ja toinen hoksaa siinä olevan jotakin itselleen uutta. 

– Meissä ihmisissä on sellainen hassu piirre, että pelkäämme muutosta, vaikka meidän pitäisi ymmärtää, että me muutumme jatkuvasti ja että elämässä tulee vastaan isoja ja pieniä tönäisyjä. 

– Pelkoon jämähtämisen sijaan meidän pitäisi pyytää voimavaroja ja miettiä sitä, miten olemme selvinneet muutoksista ja mitä muutokset ovat meille opettaneet, Kaija sanoo.

Hänen mukaansa muutos vaatii uhrauksia, eikä aina tunnu hyvältä. 

Lue lisää Hyvä Elämä- lehden numerosta 8/2022 Sielun peili -liitteestä!