Eeva-Maria Laakso havahtui kehon ja tunteiden väliseen yhteyteen omien elämänkokemusten ja kipujen myötä. Kuva: Meeri Koutaniemi

Kehon ja tunteiden välisen yhteyden ymmärtäminen innosti Eeva-Maria Laakson opiskelemaan tunnevyöhyketerapiaa.

– Se oli portti uuteen maailmaan, Laakso pohtii.

Hänet yllättivät vuosia kestäneet selkäkivut, joita yritettiin hoitaa lukuisin keinoin. Diagnoosejakin tuli useita erilaisia. Vasta tunneyhteyden löytyminen avasi keinot kivuttomuuteen.

– Tunnevyöhyketerapian avulla löysin kehoni ja tunteeni, oman aidon itseni ja oman sisäisen voimani. Kun sen tavoittaa, saapuu rauha, jota minkään ulkopuolisen on enää vaikea horjuttaa, hän tunnelmoi.

Saman hän on huomannut asiakastyössä. Prosessi avasi ymmärrystä myös ulkopuoliselle: ihmisyydelle, yhteiskunnalle ja ajalle, jossa elämme.

– Kun valmistuin, paloin janosta oppia lisää tunteista, sillä asiakkaitani yhdisti se, että heillä ei ollut ollut lapsena tai nuorena keinoja ymmärtää tunteitaan ja miten ne kehossa ilmenivät. Ajattelin, jotta pääsemme kiinni juurisyyhyn ja siihen, että nykyiset lapset eivät kipuilisi samojen asioiden kanssa, on ymmärrettävä tunne-elämän kehitystä, Laakso miettii.

Hän jatkaa, että olemme osa tehokkuuteen tähtäävää järkiyhteiskuntaa, jossa

ulkopuolisten vaatimusten ristitulessa ihminen helposti hukkaa yhteyden siihen, kuka hän itse oikeastaan on.

Holistic Healt Coach-, ravintoterapia– ja tunnevyöhyketerapiaopintojen lisäksi Laakso opiskeli lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaajaksi. Työssään hän tekee hoitoja kaiken ikäisille vauvoista senioreihin ja on räätälöinyt eri kohderyhmille hoitokokonaisuuksia.

Lue lisää Sielunpeili -liitteestä Hyvä Elämä -lehden numerosta 3/2023!