Esimerkiksi osa-aikainen työskentely kukkakaupassa virkistää mieltä.

Moni eläkeläinen kaipaa takaisin työelämään vuoden, parin kuluttua eläkkeelle jäämisestä. Keikkatyö tai sijaisuudet tuovat sisältöä arkeen ja myös taloudellista lisäturvaa.

Eläkeliiton Eläkkeeltä töihin -hankkeen tavoitteet ovat eläkeläisköyhyyden vähentäminen ja uusien konstien löytäminen työvoimaa tarvitsevien työnantajien sekä ansiotyöhön haluavien eläkeläisten kohtaamiselle. Hanke alkoi vuonna 2020 ja päättyy ilman mahdollista jatkoa tänä vuonna.

– Hankkeen tavoitteena on myös nosta esiin eläkeläiset osaavana työvoimapotentiaalina ja rohkaista heitä – niin halutessaan – työn hakuun. Toisin sanoen he voivat tehdä työtä silloin kun se itselle sopii, sanoo projektipäällikkö Antero Kupiainen Eläkeliitosta.

Kupiaisen mukaan tärkeää on ollut saada aikaan keskustelua ja jakaa tietoa. Ruotsissa eläkeläisten osallistuminen työelämään on yleisempää kuin meillä.

– Hanke on osaltaan nostattanut kasvanutta keskustelua eläkeläisten työvoimapotentiaalista. Vakavaa työvoimapulaa Suomessa ei helpoteta muulla tavoin kuin työperäisellä maahanmuutolla ja nykyisten olemassa olevien resurssien paljon nykyistä luovemmalla hyödyntämisellä.

 

Kuvat: Eläkeliitto

Lue lisää Hyvä Elämä-lehden numerosta 3/2022!